Prop de 500 usuaris de BCN PrEP-Point ja estan provant la pastilla preventiva del VIH a través de tres estudis en què participa el primer centre comunitari europeu especialitzat en la profilaxi preexposició. Així, el centre dispensa la pastilla a 247 usuaris que participen a l’estudi sobre la seguretat i eficàcia d’un medicament concret, 162 participen a l’estudi de factibilitat del ministeri de Sanitat, i 70 usuaris més formen part de l’estudi del Departament de Salut, també de factibilitat. Els responsables del centre destaquen que amb la participació a aquests treballs de recerca, la pastilla ha protegit a mig miler de persones i a les seves parelles sexuals, evitant noves infeccions.

Amb aquesta iniciativa, que es va presentar en la inauguració del centre el novembre passat, BCN Checkpoint vol accelerar la implementació d’aquesta eina preventiva a Catalunya, ja que destaquen que es pot reduir considerablement (en un 90%) el nombre d’infeccions. Ferran Pujol, responsable, lamenta que els autoritats sanitàries espanyoles endarrereixin l’aprovació de la PrEP i considera que l’estat espanyol s’està quedant ‘a la cua d’Europa’ en aquesta matèria.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb