El jutjat social número 19 de Madrid ha estimat la demanda interposada per la tresoreria general de la Seguretat Social contra Deliveroo i ha declarat que 500 repartidors són treballadors de l’empresa que operaven com a falsos autònomsDeliveroo pot presentar un recurs encara al Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

En una sentència extensa, el magistrat conclou que en la prestació de serveis dels repartidors afectats pel procés, durant el període en el qual es refereix a l’acta de liquidació, van prevaldre les condicions pròpies de la laboralitat, el que condueix a l’estimació de la demanda.’

Un informe d’inspecció de treball determinava que els repartidors estaven sota una ‘falsa aparença’ d’autònoms per encobrir una relació laboral ordinària amb l’empresa.

En la sentència, el jutge constata que els repartidors han executat ‘un treball personal en unes condicions organitzades i dirigides per l’empresa, que és l’única que controla la marca Deliveroo, la seva aplicació informàtica i tota la informació que se’ns desprèn.’

 

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb