MADRID, 13 (EUROPA PRESS)

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha avançat que no hi haurà acte al Matadero aquest diumenge, amb independència que el jutge decidís acceptar les al·legacions a presentar per l’Ajuntament i ha explicat que el referèndum català d’independència no és il·legal.

L’anunci ho ha fet després de presentar un programa de cobertes verdes i després que dimarts el jutjat contenciós-administratiu 3 de Madrid suspengués cautelarment l’acte previst al Matadero sobre la consulta a Catalunya, organitzat per l’associació La Comuna. La resolució és ferma i donava tres dies per a la presentació d’al·legacions. El recurs va ser presentat pel Grup Municipal Popular dilluns.

L’exjutgessa ha explicat que es tracta d’una mesura cautelar amb la qual es pren la decisió sense escoltar la part afectada. “Nosaltres complirem rigorosament la decisió del jutge i no hi ha cessió alguna, no es farà en locals de l’Ajuntament l’acte que ens ha demanat aquesta entitat”, ha contestat a la premsa.

Carmena ha insistit que l’Ajuntament acata la decisió judicial “religiosa i escrupolosament” encara que presentaran al·legacions atès que el jutge no els ha escoltat i, per tant, “no té coneixement d’aquest acte”. “Discrepem del contingut de la decisió”, ha reblat.

L’alcaldessa ha insistit que la petició de l’acte del Matadero es va produir abans de la suspensió per part del Tribunal Constitucional, que no declaració d’il·legalitat, de la llei del referèndum aprovada pel Parlament català. “El referèndum no és il·legal, llegeixin la providència” del Tribunal Constitucional, ha demanat l’alcaldessa fent una crida a la precisió.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]