MADRID, 13 (EUROPA PRESS)

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha avançat que no hi haurà acte al Matadero aquest diumenge, amb independència que el jutge decidís acceptar les al·legacions a presentar per l’Ajuntament i ha explicat que el referèndum català d’independència no és il·legal.

L’anunci ho ha fet després de presentar un programa de cobertes verdes i després que dimarts el jutjat contenciós-administratiu 3 de Madrid suspengués cautelarment l’acte previst al Matadero sobre la consulta a Catalunya, organitzat per l’associació La Comuna. La resolució és ferma i donava tres dies per a la presentació d’al·legacions. El recurs va ser presentat pel Grup Municipal Popular dilluns.

L’exjutgessa ha explicat que es tracta d’una mesura cautelar amb la qual es pren la decisió sense escoltar la part afectada. “Nosaltres complirem rigorosament la decisió del jutge i no hi ha cessió alguna, no es farà en locals de l’Ajuntament l’acte que ens ha demanat aquesta entitat”, ha contestat a la premsa.

Carmena ha insistit que l’Ajuntament acata la decisió judicial “religiosa i escrupolosament” encara que presentaran al·legacions atès que el jutge no els ha escoltat i, per tant, “no té coneixement d’aquest acte”. “Discrepem del contingut de la decisió”, ha reblat.

L’alcaldessa ha insistit que la petició de l’acte del Matadero es va produir abans de la suspensió per part del Tribunal Constitucional, que no declaració d’il·legalitat, de la llei del referèndum aprovada pel Parlament català. “El referèndum no és il·legal, llegeixin la providència” del Tribunal Constitucional, ha demanat l’alcaldessa fent una crida a la precisió.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb