HUELVA, 16 (EUROPA PRESS)

La ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha alertat aquest dilluns que, de seguir la incertesa a Catalunya, “en els pròxims mesos, podríem tenir risc de recessió” en aquesta regió, la qual cosa suposa “destrucció de riquesa, de teixit productiu i, en últim cas, destrucció d’ocupació”. Per això, ha demanat al Govern de la Generalitat que “torni a la legalitat constitucional i estatutària”.

En declaracions als periodistes a Huelva abans d’intervenir en la II Trobada Atlantic Copper: ‘L’ocupació del futur’, la ministra ha remarcat que la resposta del Govern de la Generalitat “no ha estat una clara, com es demanava en el requeriment que se li va fer per part del Govern d’Espanya”, a la qual cosa ha afegit que “la Generalitat té tres dies per tornar a la legalitat i a la normalitat constitucional que ens hem donat tots els espanyols”.

D’aquesta manera, ha sostingut que Carles Puigdemont té “temps per tornar a la legalitat constitucional”, així com s’ha mostrat convençuda que “els catalans, els ciutadans que viuen a Catalunya, no es mereixen un govern que posi en risc la convivència, i també la recuperació econòmica i l’ocupació”.

Segons ha prosseguit Báñez, “es comença amb la incertesa i això provoca, sens dubte, que hi hagi empreses que es deslocalitzin i surtin de Catalunya o també que es paralitzin les inversions en aquesta regió”.

En aquesta mateixa línia, la titular d’Ocupació ha advertit que “es pot posar en risc la recuperació econòmica a Catalunya, sent una de les comunitats autònomes que més està tirant del creixement econòmic en tota Espanya”. Davant això, ha assegurat que “en els pròxims mesos, en cas de continuar la incertesa, podríem tenir risc de recessió a Catalunya i això significa, destrucció de riquesa, de teixit productiu i, en l’últim cas, destrucció d’ocupació”.

Per a Báñez, “els 400.000 aturats que hi ha a Catalunya mereixen un govern que torni a la responsabilitat i a la legalitat constitucional que ens hem donat tots els espanyols”.

Finalment, la ministra ha remarcat que Puigdemont en aquesta carta diu que està obert al diàleg, però “com tots els espanyols saben, i també hauria de saber ell, només hi ha diàleg dins de la llei”, ha emfatitzat.

Així, ha reiterat que la Generalitat té “tres dies per tornar a la legalitat constitucional i estatutària i amb això es podria iniciar aquest diàleg constructiu per al present i el futur de Catalunya i tota Espanya”. “Els catalans no es mereixen un govern que estigui en la il·legalitat, en la irracionalitat i que provoqui incertesa a Catalunya i posi en risc la recuperació econòmica i la normalitat”, ha conclòs.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb