La Junta Local de Confraries de Setmana Santa de Bellreguard publica un nou número de la revista ‘Ròssiga’

  • Aquest segon número manté la idea d'oferir una visió menys estereotipada d'aquestes festes religioses

VilaWeb
Redacció
20.03.2005 - 21:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb motiu de les festes de Setmana Santa, la Junta Local de Confraries de Bellreguard ha publicat un nou número de la revista Ròssiga. Aquesta publicació, coordinada per Alexandre Ruiz i Gadea, pretén trencar amb l’immobilisme iconogràfic que sovint presenten les publicacions setmanasanteres. En aquesta ocasió hi han col·laborat els fotògrafs Pere Huerta (Gandia, 1964) i Josep Maria Jiménez (Barcelona, 1961) i el pintor Vicent Aunión (Bellreguard, 1945).
Entre el contingut de la revista destaca el pregó que l’any passat va realitzar l’expresident de la Junta Major de Germandats de Gandia, Antonio Picot Pellicer; un dibuix fet per Pere Huerta, en homenatge a les 18 persones que recentment varen perdre la vida a l’alberg de la Todolella (els Ports).També s’ha realitzat una transcripció del fragment del Quixot, amb motiu del IV centenari de la publicació d’aquest clàssic de la literatura universal, que inclou la popular frase del noble cavaller: “Con la Iglesia hemos dado”, que tan sovint és utilitzada descontextualitzadament.
Aquesta revista, que també ofereix un acurat programa dels actes de Setmana Santa de Bellreguard, és una de les poques realitzada íntegrament en català al País Valencià, un fet que malauradament no és gaire habitual. La revista va rebre l’any passat una subvenció a la promoció de l’ús social del valencià que atorga la Conselleria de Cultura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any