Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  12.01.2005  22:00

(13/01) Dénia produirà 38.200 metres cúbics d'aigua al dia per a poder abastir els turistes

PSPV i BNV aproven l'ampliació de la planta del riu Racons en 5.200 metres cúbics

Men?ame
 

Dénia podrà comptar amb reserves d'aigua el pròxim estiu, després que el Consell Municipal d'Aigües donara el vistiplau ahir a l'ampliació de la planta potabilitzadora del riu Racons, un projecte que costarà 1.600.000 euros i que serà finançat via tarifes.
El regidor d'Aigües, Juan Collado, va explicar després de la reunió que l'ampliació de la potabilitzadora permetrà augmentar la seua producció en 5.200 metres cúbics al dia i disposar de cert marge de reserva d'aigua a l'estiu.
La viabilitat del projecte, que consisteix en la instal·lació d'un quart bastidor de producció d'aigua, està avalada per informes de tècnics municipals i del Centre d'Estudis i Experimentació d'Obres Públiques (Cedex), que depén del Ministeri de Foment.
Collado va declarar que el desig de tots és que les obres estiguen concloses al juny d'este mateix any, abans de l'arribada dels turistes.
L'empresa Aqualia, concessionària del subministrament d'aigua, ja ha advertit recentment que la capacitat de producció de les dos potabilitzadores està arribant al límit, més tenint en compte el ritme de creixement de Dénia, amb la construcció de 3.000 vivendes a l'any.
Esta actuació estava prevista en el Pla Director de l'Aigua, un projecte que desenvolupa l'Ajuntament en col·laboració amb la Conselleria d'Infraestructures des de la passada legislatura i la inversió global de la qual ascendix a 9 milions d'euros.
Les actuacions pendents ha d'executar-les la conselleria i consistixen en la construcció d'un depòsit d'aigua de 25.000 metres cúbics en Marquesa, i la instal·lació de canonades de connexió des de la planta de Beniadlà fins al nucli urbà i des de la potabilitzadora del riu Racons a Les Marines.
Els Verds-L'Entesa i Gent de Dénia van votar en contra del projecte, i el PP es va abstindre. Per al líder de la formació ecologista, Toni Roderic, els ciutadans pagaran via tarifes una inversió de què només beneficia els promotors.
Roderic va declarar que augmentaran les tarifes perquè altres facen negoci, els promotors, perquè si no es garanteix l'aigua no poden obtindre llicències i a ells els donarem l'aigua i les llicències. L'edil va assenyalar que si els promotors volen construir han de ser ells els que paguen un cànon per a tindre aigua o ampliar la planta.
Roderic va coincidir amb el portaveu de Gent de Dénia, Pedro Pastor, a criticar l'ampliació de la potabilitzadora, quan els pous de Jadesa perden a l'any mils i milers de metres cúbics d'aigua caballera que pararan al mar, perquè Aqualia no vol comprar-la ja que la del riu li ix gratis.
Pedro Pastor va explicar que el quart bastidor hauria d'instal·lar-se en la planta de Beniadlà, injectar ací l'aigua de Jadesa i precintar els pous de la zona per a no salinitzar-los més del que estan.
Els dos polítics van criticar a l'equip de govern per no tindre un pla d'aigua seriós i rigorós i van sol·licitar un estudi per a conéixer si és viable la utilització de l'aigua dels pous de Jadesa.

Men?ame