Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  12.12.2004  20:49

Mor als 76 anys el compositor garriguenc Albert Blancafort París, director del cor de RTVE durant més de 25 anys

Men?ame
 

El compositor i director d'orquestra Albert Blancafort París, fill del també compositor garriguenc Manuel Blancafort, ha mort aquest divendres a Madrid a l'edat de 76 anys, segons ha informat la família. Nascut a La Garriga l'any 1928, Albert Blancafort va realitzar els seus estudis musicals a París amb Nadia Boulanger i Darius Milhaud, i els de direcció d'orquestra amb els mestres Celibidache i Markevitch. De retorn al país, es va establir a Madrid, on ha dut a terme una tasca de divulgació amb el Cor de Radio Nacional de les més antigues escoles europees de polifonia i de la producció renaixentista espanyola. Creador del Cor de RTVE, el va dirigir durant més de 25 anys, des de l'any 1958, i també va estar al front de l'orquestra i de nombrosos oratoris. Així mateix, va participar en festivals internacionals, tant espanyols com estrangers.
Durant alguns anys va treballar al capdavant de l'orquestra de cambra del Sudoest d'Alemanya, a la titularitat de la qual va accedir per concurs oposició, i amb la qual va realitzar gires de concert per la major part de ciutats europees. També va treballar com a director de l'orquestra de Pforzheim, fins que l'any 1989 va ser nomenat Director Titular del Cor Nacional d'Espanya.