Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  05.12.2004  23:46

Nous equipaments de salut mental de l'Alt Empordà.

Men?ame
 

L'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) ha estrenat els nous equipaments de serveis de salut mental, situats al carrer La Jonquera de Figueres. Davant l'increment de la demanda d'assistència i l'augment de professionals del camp de la salut mental a l'Alt Empordà, la direcció de l'IAS va arribar a un consens per tal d'habilitar un espai a Figueres que resolgués i donés resposta a les necessitats existents. El nou espai acull en un mateix local el centre de salut mental d'adults, el centre de salut mental infantil i juvenil i el centre de dia.
La ubicació dels tres dispositius en un sol espai facilita la integració dels recursos: compartir l'equip professional entre el Centre de Salut Mental d'Adults i el Centre de Dia, disposar de 126 m2 d'espais comuns: secretaria, arxiu, vestuaris. La distribució dels espais, per altra banda, permet que el CSM-adults, Centre de Dia i els CSMIJ disposin d'entrades i sales d'espera diferenciades.
Els Serveis de Salut Mental de l'Alt Empordà atenen una població de 100.000 habitants. Els serveis es presten en un local centralitzat de planta baixa i pis (745,20m2), adequat a les necessitats dels tres dispositius.
El Centre de Salut Mental d'Adults va iniciar l'activitat el 1981. Des de aquest l centre es tracten els trastorns mentals derivats dels serveis sanitaris de l'àrea d'influència. Es prioritza l'atenció dels trastorns mentals severs i la coordinació amb l'atenció primària per al seguiment dels trastorns mentals transitoris. En casos especialment problemàtics es porta a terme atenció domiciliària.
El Centre de Dia es va posar en marxa el 1995, ocupant diferents locals al llarg d'aquests anys. Aquí es treballa per a la rehabilitació dels usuaris afectats de trastorns mentals severs. Els objectius són dignificar la vida de l'usuari, potenciant la seva independència, assolint la seva reinserció dins la comunitat i facilitar la reinserció laboral.
El Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil va endegar l'activitat l'any 1998 a l'Hospital Comarcal de Figueres. Des del centre de salut mental infantil i juvenil, s'atenen els trastorns mentals severs de la població entre 0 a 18 anys, i es prioritzen els greus derivats de l'atenció primària.