Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  03.12.2004  09:00

Un grup de valencians residents al Principat impulsen un manifest per la unitat de la llengua

Men?ame
 

Amb el títol 'Valencians a Catalunya per la unitat de la llengua', un grup de joves valencians residents al Principat han escrit un manifest en què prenen posició clara en favor de la unitat de la llengua. El manifest, al qual es poden sumar tots els valencians que visquin actualment al Principat i que rep el suport de VilaWeb, neix arran de 'la polèmica sorgida per la doble traducció del projecte de constitució europea on es qüestiona la unitat de la llengua catalana', un tema que 'no és nou i que ja fa massa temps que s'arrossega'. Els sotasignats consideren que 'cap autoritat científica o acadèmica seriosa no dubta de la unitat de la llengua catalana' i creuen fermament que el problema del secessionisme lingüístic, 'promogut per determinats sectors del País Valencià, però també per l'estat espanyol', és polític. Els signants del manifest també estan convençuts que no hi ha 'conflicte entre valencians i catalans', i demanen 'als governs espanyol i valencià que actuïn amb responsabilitat i que no atiïn el foc de la confrontació'. Per això reclamen 'un reconeixement legal a tots els efectes de la unitat de la llengua', que 'ha de començar per l'estatut d'autonomia del País Valencià'. El 14 de desembre els impulsors del manifest faran un acte a la Universitat de Barcelona.

Amb el títol Valencians a Catalunya per la unitat de la llengua, un grup de joves valencians residents al Principat han escrit un manifest en què prenen posició clara en favor de la unitat de la llengua. El manifest, al qual es poden sumar tots els valencians que visquin actualment al Principat i que rep el suport de VilaWeb, neix arran de 'la polèmica sorgida per la doble traducció del projecte de constitució europea on es qüestiona la unitat de la llengua catalana', un tema que 'no és nou i que ja fa massa temps que s'arrossega'. Els sotasignats consideren que 'cap autoritat científica o acadèmica seriosa no dubta de la unitat de la llengua catalana' i creuen fermament que el problema del secessionisme lingüístic, 'promogut per determinats sectors del País Valencià, però també per l'estat espanyol', és polític. Els signants del manifest també estan convençuts que no hi ha 'conflicte entre valencians i catalans', i demanen 'als governs espanyol i valencià que actuïn amb responsabilitat i que no atiïn el foc de la confrontació'. Per això reclamen 'un reconeixement legal a tots els efectes de la unitat de la llengua', que 'ha de començar per l'estatut d'autonomia del País Valencià'.
El 14 de desembre els impulsors del manifest faran un acte a la Universitat de Barcelona.