L’AELC reeditarà ‘La generació literària dels setanta’ coincidint amb l’Encontre d’Escriptors

  • És una de les obres més importants de la crítica literària catalana de la dècada dels setanta

VilaWeb
Redacció
07.10.2004 - 10:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana organitza, com cada any, l’Encontre d’Escriptors dintre de la setmana dels Premis Octubre, que s’escauran els dies 25-29 d’octubre a València. Amb el títol ‘La cultura durant la transició’, aquest congrés té com a objectiu de recuperar la complexitat del procès democràtic i prendre consciència de com van succeir les coses per comprendre la vida cultural d’aquells dies i entendre millor els actuals.

El 26 d’octubre, l’Encontre arrencarà amb una taula rodona sobre els escriptors en la transició, en la qual hi participaran Jaume Pérez Montaner, Biel Mesquida i Àlex Broch. L’endemà, Josep Maria Solé i Sabaté parlarà sobre ‘Societat i cultura en els darrers anys del franquisme’. Dues taules rodones completaran la jornada: ‘L’escola durant la transició’, amb Marta Mata, Jaume Sarramona i Carme Miquel, i ‘El canvi sociològic: models i valors decreixents i emergents’, amb Josep Vicent Marqués i Maria Jesús Izquierdo. El 28 d’octubre s’analitzarà la cultura literària de la transició, amb Damià Pons, Vicent Alonso i Vicenç Villatoro, i de ‘Postmarxisme, contracultura i postmodernitat’, amb Óscar Nebreda, Pepe Ribas i Vicenç Altaió.

El darrer dia de l’Encontre, el plat fort serà la presentació de la reedició d’un dels llibres clau de la crítica literària catalana: ‘La generació dels setanta’, publicat l’any 1971 per Oriol Pi de Cabanyes i Guillem-Jordi Graells. Els autors explicaran els incidents que van haver de patir amb la censura.

! Publicada el 7 d’octubre

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any