Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  12.09.2004  00:05

Picap celebra els seus primers vint anys amb un llibre, 4 cds i 2 dvs que resumeixen la seva història

Men?ame
 

La companyia discogràfica PICAP compleix enguany vint anys. Per commemorar-ho es publicarà en breu un pack especial que vol resumir aquestes dues primeres dècades. Serà una edició molt completa que reuneix un llibre, quatre compactes i dos DVD’s. D’aquesta manera la història de PICAP es podrà llegir, escoltar i veure.

El llibre, titulat Picap 20 anys, del vinil al DVD, ha estat elaborat pel periodista empordanès Carles Pujol. En més de dues-centes pàgines es fa un recorregut per la història de la discogràfica incidint en els seus llençaments més destacats, recordant anècdotes i destacant, príncipalment, la seva aportació al mercat musical català. De fet bona part dels artistes que han escrit les millors pàgines de la història sonora d’aquest país (com Raimon, Lluís Llach, Sangtraït, Maria del Mar Bonet o la Companyia Elèctica Dharma, entre molts d’altres) formen, o han format part, del catàleg de PICAP. També se seleccionen els vint àlbums més destacats d’aquests vint anys, des de l’humorista Eugenio fins al grup valencià Al Tall. Finalment s’hi adjunta un abecedari d’artistes amb prop de tres-centes referències com a testimoni de la feina realitzada per la discogràfica en camps tant diversos com la cançó, el pop-rock, el jazz i noves músiques, la salsa, les havaneres o les sardanes.

El complement auditiu d’aquest llibre és una selecció de peces musicals recollides en quatre CD’s que ens permeten fer un recorregut cronológic i també estilístic per aquestes dues dècades. No hi falten títols tan emblemàtics com “Boig per tu”, “El vol de l’home ocell”, un fragment d’”Un pont de mar blava”, “Barca, Cielo y Ola”, “La taverna d’Old John”, “Mediterrani enllà”, “Sota una col”,”Animal d’esperances i memòria”, “la dansa de la primavera”.......

Finalment el doble DVD recull vídeo-clips, espots de televisió i fragments de concerts d’una part molt important dels artistes de la companyia. La seva visualització ens permet reviure alguns moments d’aquestes dues dècades que formen part no només de la història de PICAP sino també de la història musical a Catalunya.

La presentació d’aquest treball que combina text, música i imatges es farà el proper dissabte 18 de Setembre en el marc del Mercat de Música Viva de Vic.

Men?ame