Sant Antoni encapçalarà les noves reformes de mercats

VilaWeb
Redacció
06.07.2004 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Set mercats municipals de Barcelona coparan la xifra rècord de 50 milions d’euros que l’ajuntament de la ciutat invertirà fins al 2007 per millorar la xarxa de distribució d’aliments frescos. L’actuació estrella del mandat serà la que es farà al mercat de Sant Antoni, ja que encara que només s’executarà en una primera fase, suposarà una complicada logística perquè afectarà tant l’interior del recinte com el mercat exterior dominical.

El repartiment del pastís serà bastant dispar. Així, al marge del de Sant Antoni, els mercats de la Unió (Poblenou) i la Llibertat (Gràcia) seran els que rebran inversions més elevades, ja que seran renovats integralment.

La consigna de renovar-se o morir pot aplicar-se a la majoria dels 40 mercats de producte fresc a Barcelona, que en molts casos necessiten tant millores físiques com reajustaments de l’oferta. Davant la crisi que viuen molts dels mercats de la ciutat, el president de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), Jordi Portabella, va insistir ahir en la necessitat d'”adequar-los al segle XXI” i dotar-los de nous serveis complementaris (entrega a domicili, supermercat de productes envasats, biblioteques…) i d’horaris més amplis per convertir-los en “punts de trobada” i fer-los competitius.

Per ordre cronològic, les piquetes visitaran primer el mercat de la Unió, que aquest mateix mes se submergirà en obres fins a principis del 2005. El de la Llibertat (complicat perquè l’edifici està protegit) serà el següent a posar-se al dia. L’any 2006 es preveu que s’executin les intervencions al mercat del Ninot, les Corts i Sarrià. Aquest mateix any, en el segon semestre, quedarà culminat el de la Barceloneta i es posarà en marxa la renovació del de Sant Antoni. En aquest cas el projecte s’està ultimant després d’anys d’estira-i-arronsa entre els comerciants.

La inversió astronòmica que requereix Sant Antoni ha obligat a dividir les obres en dos mandats, per evitar que absorbís gairebé tot el pressupost de l’IMMB. La intervenció afectarà completament l’estructura del recinte, fins i tot les poques zones modernitzades (la coberta) ja que el mal estat de les columnes ha deteriorat l’assentament.

Informa: El Periódico

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any