L’ampliació dels centres educatius de Mollerussa centren les peticions a Carles Vega

  • L’ampliació de l’alumnat de les escoles bressol també va ser plantejat

VilaWeb
Redacció
26.05.2004 - 08:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com un visita de treball i institucional va definir Carles Vega, director de serveis d’Ensenyament a Lleida, la seva visita a Mollerussa.

En el segon apartat es situa la seva visita a l’ajuntament i a la seu del Consell Comarcal del Pla d´Urgell.

Pel que fa al primer va escoltar algun dels assumptes més actuals com l’ampliació de la ràtio de les escoles bressol per poder atendre totes les peticions d’inscripció i l’ajuda financera del seu departament, tema al que es va mostrar favorable, sobretot per ser una petició social del municipi i que l’ajuntament vol atendre, i que en els propers dies es pendrà una decisió.

Pel que fa a les obres va lamentar que les de l’IES Terres de Ponent no s’acabin fins els curs proper i va avançar que entre aquest centre i el CEIP Pompeu Fabra hi hauria una remodelació de l’espai d’ampliació, gràcies a un acord amb l’Ajuntament. Les obres del col·legi podrien començar en un parell d’anys i les de l’institut més endavant. En el cas del Terres es podria convertir en un institut de 3 línies. Aquí s’hauria de treure les aules prefabricades i construir-ne de permanents amb 4 noves aules, 2 despatxos i un parell d’aules menors.

Pel que fa a l’IES La Serra va escoltar la petició de millores dels accesos, tot i que no es podrà fer fins l’any vinent. Vega es va manifestar contrari a convertir aquest institut en un de quatre línies, ja que els considera massa grans.

Adequar l’oferta educativa fou el tema de l’IES Agrària l´Urgell, on també entraria una ampliació però pel 2006.

També fou tema la construcció d’un nou gimnàs, cuina i menjador pel CEIP Ignasi Peraire que permetria alliberar espai per ubicar noves aules. Un projecte d’ampliació que estava en fase avançada i que era esta pendent de la decisió de la nova direcció del departament.

Vega també es va reunir amb els directors dels centres educatius de la comarca, als que va confirmar que es mantindria el transport escolar gratuït pels desplaçaments de proves de suficiència. També els hi va parlar de l’ensenyament per adults, que ara té el seu departament, que mantindrà el seu estat diferenciat de les altres línies educatives.

Tan Vega com Toni Bosch, alcalde de Mollerussa, i Joan Reñé, president del Consell Comarcal, que van participar de la roda de premsa, van coincidir que l’oferta de centres d’educació secundària, amb els projectes d’ampliació previstos, està ben coberta pels propers anys i que és en la primària i llars on hi pot haver més creixement.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa o al Fòrum del Pla d´Urgell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any