InfoTV es presenta demà com un canal privat, plural, de qualitat, professional i en valencià.

VilaWeb
Redacció
25.05.2004 - 21:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)

Una nou projecte de televisió, Infovalència Televisió (InfoTV), es presentarà dimecres 26 de maig en societat al Mercat de Colom de València, en un acte que serà conduït per l’actriu Rosanna Pastor. Aquest nou mitjà sorgeix com un “canal privat, plural, de qualitat, professional i en valencià”, segons han informat els seus responsables.

Les mateixes fonts van recalcar que amb aquest projecte “democràtic, ètic, modernitzador i valencianista, els promotors pretenen ocupar el buit de mercat abandonat per la majoria dels altres canals que emeten a terres valencianes”.

Aquest nou mitjà de comunicació és una iniciativa civicoempresarial que té “el suport i la complicitat de partits polítics de tot l’espectre, sindicats, empresaris, entitats cíviques, col·lectius professionals, el món de la cultura, la Universitat i àmplies capes socials de tot el territori valencià”.

Per això, van indicar que InfoTV finançarà el seu llançament amb un capital social de 4 milions d’euros, procedents de tots aquells ciutadans que vulguen adquirir accions en l’ampliació de capital que ha aprovat l’empresa promotora i que es farà pública en pocs dies.

El nou canal pretén aconseguir una audiència inicial de 80.000 espectadors, un 5 per cent del total de televidents valencians. Els promotors preveuen que les emissions comencen entre desembre del 2004 i febrer del 2005.

El projecte preveu comptar d’entrada amb una plantilla de 70 persones, que elaboraran una programació en directe d’unes set hores de durada, centrada en l’horari de vesprada i nit. La graella s’amplia en els dos sentits horaris per la via de redifusions i programes de producció aliena.

Més endavant, en una segona fase, la programació pròpia, coproduïda o encarregada a tercers, omplirà tota la jornada. InfoTV emetrà amb tecnologia analògica i sol·licitarà llicències de televisió digital local quan es convoque el concurs adequat.

Es tracta d’un canal d’àmbit autonòmic i amb desconnexions locals i comarcals, que té com a ideari “la pluralitat, la innovació, la professionalitat, la qualitat i el fet d”emetre al cent per cent en valencià”, van indicar els responsables de la iniciativa.

Així, InfoTV, “allunyat de la infratelevisió, naix amb la pretensió de convertir-se en un mitjà de referència pel que fa a la informació, el debat, l’opinió i la producció audiovisual autòctona”, van assenyalar els responsables del canal.

La programació s’adreça a un públic “cansat de televisió morbosa i manipulada, gent d’esperit crític, amb afany de saber i de conéixer i de tarannà democràtic” i a persones que demanen “informació sense censures, confrontació lliure d’idees i humor intel·ligent”.

D’aquesta manera, l’emblema del nou canal serà la informació, en totes les facetes possibles, com notícies, reportatges, documentals, entrevistes, debats, tertúlies, paròdies i informatius especialitzats, i de tots els àmbits geogràfics. Van apuntar que també hi haurà espai per a l’entreteniment, la ficció, els programes infantils i les transmissions culturals i esportives.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any