Emili Teixidor guanya amb ‘Pa negre’ el primer premi de narrativa Maria Àngels Anglada.

VilaWeb
Redacció
11.05.2004 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptor Emili Teixidor ha guanyat amb ‘Pa negre’ la primera edició del Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada. El premi, instituït per l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, pretén contribuir al foment de la literatura catalana, refermar la projecció cívica i cultural de l’Institut i enaltir la memòria de l’escriptora Maria Àngels Anglada, exprofessora del centre.

El jurat del premi, presidit pel director del centre, Joan Antoni Poch, i integrat per les escriptores Maria Mercè Roca i Isabel-Clara Simó; els catedràtics de Llengua i Literatura, Joan Ferrerós i Jordi Pla, el degà d’estudis de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Guillament; l’escriptor Josep Valls i el periodista i editor Rafael Pascuet, com a secretari, va decidir guardonar ‘Pa negre’, editada per Columna l’any passat, per la seva qualitat literària i ètica.

Emili Teixidor és un autor amb una sòlida carrera literària. Els seus llibres han estat traduïts a diferents idiomes i han rebut diversos premis com el Premi de la Generalitat de Catalunya, el Premi Nacional de Literatura, el Sant Jordi de Novel·la i el de la Crítica Serra d’Or, entre altres.

A banda d’un bon nombre de narracions per a un públic infantil i juvenil, Emili Teixidor ha publicat els llibres per a adults ‘Sic transit Gloria Swanson’ (1979), ‘Retrat d’un assassí d’ocells’ (1988), ‘El llibre de les mosques'(1999) i l’ara premiat ‘Pa negre’. En la seva última novel·la, l’escriptor osonenc fa una crònica dels anys difícils de la postguerra civil escrita a cavall de la memòria personal i la ficció.

Dotat amb tres mil euros, el premi compta amb el suport de la família Geli-Anglada i amb el patrocini de la Diputació de Girona i la Fundació Miquel, així com amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres i del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. El premi serà concedit, amb la presència de l’autor guardonat, en el decurs d’un acte acadèmic, de caràcter públic, que es farà a l’Institut Ramon Muntaner de Figueres el proper 10 de juny.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any