Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  04.05.2004  00:05

Montaverner, en peu de guerra contra l’abocador de Bufali.

La revista ‘Ara Mateix’ publica el seu primer número amb un explícit ‘Montaverner R.I.P. 1271-2004’.

Men?ame
 


Capçalera de la revista de Montaverner ‘Ara Mateix’.
La polèmica de l’abocador de residus de la Vall d’Albaida ha esclatat a Montaverner. Ja feia temps que la ubicació de la planta voltava el terme muntaverní, quan s’especulava amb la seua localització a l’Olleria, a Otos-Bèlgida i, darrerament a Bufali. En tots els casos el nucli urbà afectat més proper en les hipotètiques ubicacions és el de Montaverner.
La revista Ara Mateix ha tret el seu número 1, un número especial de primavera i de repartiment gratuït, amb un explícit “Montaverner R.I.P. 1271-2004”, subtitulat com “El sainet de l’abocador”. En el número, un quadernet de 4 pàgines, els editors es queixen de la manca d’informació, i per això justifiquen l’esmentat número. S’hi fa un repàs històric, que comença amb l’aprovació en 1999 per la Mancomunitat de l’anomenat Pla de Minimització de Residus, es parla de les compres de terrenys per determinades empreses, de l’estudi que en va fer l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), de les mobilitacions a l’Olleria i a Otos, amb el col·lectiu el Gorg al capdavant, i de les darreres, amb la participació de la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA), i del ja polèmic plenari de l’ajuntament de Bufali. També s’hi reprodueix els titulars del dossier de premsa que va enllestir Vilaweb Ontinyent sobre la planta madrilenya de Valdemingómez. Finalment, tot seguint les directrius exposades per Joan Salabert a la jornada que va organitzar la CEVA en Agullent, s’hi proposen una sèrie d’iniciatives i suggeriments per tractar el tema: informació i transparència, recollida selectiva a casa, separació de la macroplanta en tres instal·lacions, creació d’una Comissió permanent de seguiment i control i gestió pública del fem.
Si voleu accedir a tota la informació generada per aquest tema els darrers anys, podeu consultar el dossier enllestit per Vilaweb Ontinyent, amb notícies, articles, fotos, fòrum d’opinió i tot el que vulgueu saber del tema.

Men?ame