Jordi Puig retrata 101 bessons durant les fires de Figueres

VilaWeb
Redacció
04.05.2004 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cent-un grups de germans bessons han participat a la Primera Trobada Fotogràfica de Bessons, que s’ha celebrat l’1 de maig a Figueres, dins de la programació de les Fires i Festes de la Santa Creu. Aquesta quantitat gairebé ha duplicat les previsions dels promotors, el fotògraf Jordi Puig, la Nau Côclea de Camallera i el Setmanari de l’Alt Empordà, que han comptat amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat.

Des de les 10 del matí i fins a les 7 de la tarda, els bessons varen ser fotografiats ininterrompudament al Teatre Municipal de Figueres en un acte programat dins de la Primavera Fotogràfica de Catalunya. La trobada va comptar amb germans de totes les edats, des dels quatre mesos fins als 87 anys, procedents principalment dels municipis de la comarca, tot i que alguns es varen desplaçar expressament des d’altres llocs de Catalunya.

Jordi Puig és un dels joves fotògrafs més importants del panorama català contemporani. El seu treball s’allunya tant de l’esteticisme de la fotografia artística com de la frivolitat de la fotografia de disseny per anar cap als objectes , els paisatges I les coses amb un esperit profundament humà de tal manera que totes les seves fotografies, fins I tot les que no són de persones acaben essent “retrats d’ànimes”.

Els retrats seran publicats properament, en una edició especial del Setmanari de l’Alt Empordà. La publicació anirà acompanyada d’un text de l’escriptor Vicenç Pagès i de la directora de la Nau Côclea, Clara Garí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any