Torelló aprova una moció presentada per ERC-AM perquè esdevingui vila anti-taurina i amiga dels animals

VilaWeb
Redacció
28.04.2004 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb l’abstenció de CiU i els vots favorables de la resta de grups, el Ple de l’ajuntament de Torelló, reunit el dilluns 26 d’abril, va aprovar una moció presentada pel grup municipal d’ERC-AM perquè Torelló esdevingui vila antitaurina i amiga dels animals.

La moció va ser presentada arran d’una campanya cívica en motiu de la celebració del Fòrum de les Cultures. ERC creu que, ja que Torelló s’ha adherit al Fòrum de les Cultures, “ara és el moment per posar el nostre granet de sorra per eradicar de Catalunya aquesta pràctica tan salvatge”.

El regidor republicà Jordi Casals i Prat recordà la frase de Gandhi que “un país es pot jutjar per la forma com tracta als seus animals” i va dir que no vol “que Catalunya es jutgi per aquest presumpte espectacle dels toros, on es tortura salvatgement un animal en nom d’una tradició”. Casals, va lamentar la posició abstencionista de CiU basada en el fet que a Torelló no hi ha una tradició taurina.

Per acabar, el regidor va destacar la coherència de la moció per la idea de treballar per la nació des del municipalisme, obrint les portes a afers nacionals dins l’esfera de política local. (28-04-04)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any