Per primera vegada podrem escoltar la música barroca de mn. Onofre Peñalva (Ontinyent 1701-1767?)

VilaWeb
Redacció
21.04.2004 - 00:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diumenge 30 de maig, dins dels actes de commemoració del cinquantenari de la Coronació de la Puríssima Concepció, a l’Església de Santa Maria d’Ontinyent es podrà escoltar la música barroca del Mestre de Capella ontinyentí, Mn. Onofre Peñalva Donat. Serà a les 10 del matí, tot fent coincidir la baixada des de l’Altar Major de la Imatge de la Mare de Déu amb la interpretació del Motet “Veni Domina”. Desprès de la processó de trasllat i la missa major a les 11 hores, en la plaça de la Coronació, tornarà la Imatge a l’Església i s’interpretarà el Motet “Quae est Ista que progreditur…” per a la pujada de la Imatge.

Per la vesprada, a les 19 hores, a la mateixa església, tindrà lloc un concert monogràfic dedicat Mn. Onofre Peñalva, en què s’interpretaran les peces ‘Quae est ista que progreditur’ (1724), ‘Veni Dómina’ (1725), ‘Magníficat a 8’, i ‘Missa en Do M.’ (1751-52). La interpretació musical anirà a càrrec del Cor i Orquestra de la Catedral de València, dirigida per Luis Garrido sobre la versió realitzada pels músics d’Ontinyent Consol Rico i Francesc Tortosa.

Onofre Peñalva Donat, mestre de Capella de Santa Maria al segle XVIII, és probablement, segons el musicòleg Pérez Jorge, autor de la millor música que puga trobar-se al nostre patrimoni. Podem trobar registrades entorn a 50 obres entre misses, motets, magníficats, lamentacions, himnes, responsoris, vespres, misereres o nadales.

Aquest concert és el resultat del treball d’investigació que sobre Mn. Peñalva realitzen Consol Rico i Francesc Tortosa, i una ocasió única per a escoltar i donar difusió al nostre patrimoni barroc. El fet d’haver pogut enquadrar l’audició dels motets composats per a la pujada i baixada de la Puríssima dins dels actes de celebració del cinquantenari de la Coronació, farà possible viure la teatralitat de la música barroca en el seu entorn.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any