Notícies

Dimarts  20.04.2004  09:40

José Montilla s'acomiada de l'alcaldia de Cornellà

Men?ame
 

José Montilla es va acomiadar del càrrec d’alcalde de Cornellà, que ocupava des de 1985, en un ple extraordinari celebrat el dissabte 17 d’abril, davant una sala plena de ciutadans i ciutadanes de Cornellà, així com de diferents personalitats d’altres ajuntaments de la comarca del Baix Llobregat, dels sindicats i de la política catalana.
Montilla deixa l’alcaldia després de 19 anys, i d’haver obtingut la majoria absoluta en les últimes cinc conteses electorals, ja que ha estat nomenat ministre d’Indústria, Turisme i Comerç del nou govern socialista de José Luís Rodríguez Zapatero.
El diumenge 25 d’abril se celebrarà un ple extraordinari per votar el nou alcalde de la ciutat, que serà el també socialista Antonio Balmón. El fins ara tinent d’alcalde de Presidència, Interior i Comerç té 44 anys, és fill d’emigrants cordovesos, i va viure al barri de Sant Ildefons des dels dos anys d’edat. Actualment, resideix a Almeda.
Balmón es va iniciar als moviments estudiantils, veïnals i sindicals durant els anys 70, així com a organitzacions d’esquerra com CCOO i Bandera Roja fins a afiliar-se al PSC. El 1983 ja va entrar en l’executiva del Baix Llobregat d’aquest partit, i actualment és el secretari d’organització de la federació comarcal. És regidor de l’Ajuntament de Cornellà des de 1987, i en les darreres eleccions municipals ocupava el número 3 de la llista socialista.