Notícies

Dilluns  19.04.2004  10:12

Ramon Usall guanya el Premi Rovelló d'assaig de literatura infantil i juvenil

El Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa ha quedat desert

Men?ame
 

Un treball sobre el personatge de còmic Eric Castel i el FC Barcelona ha guanyat la tercera edició del Premi Rovelló d’assaig de literatura infantil i juvenil, mentre que la setzena edició del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa ha quedat desert, tot i que es va donar l’accèsit del premi a una novel·la que tracta el tema de l’exili de la Guerra Civil espanyola.
'Un món en blau i grana: el Barça d’Eric Castel', del lleidatà Ramon Usall, aprofita la relació d’aquest personatge de còmic relacionat amb el Barça per parlar d’uns valors d’un club i d’un país, tal com va explicar el crític Oriol Izquierdo, membre del jurat, en una època en que Johan Cruyff era el símbol del club i que s’ha relacionat amb el personatge de comic.
Per primer cop, en els setze anys de vida, el Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa ha quedat desert. El jurat va dir que la vintena d’obres presentades no arribaven al nivell de qualitat que demana i el prestigi que té el premi. Amb tot, hi va haver un accèsit per l'obra 'La boira', de Rosa Vila.
La nit va comptar amb la participació de l’escriptora i il·lustradora Teresa Duran que va explicar el conte 'El ruc de les lletres' tot relacionant-lo amb la nit literaria de Mollerussa.
! Publicada el 19 d'abril