Saltamartí, una nova llibreria a Badalona

  • Oriol Lladó (ÒC Badalona)

VilaWeb
Redacció
07.04.2004 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Bona part del món cultural badaloní es va trobar divendres passat a l’antiga impremta Novell, per celebrar el naixement d’una nova llibreria a la ciutat, Saltamartí Llibres (Canonge Baranera, 78), regentada per Silvia Muntané i Gerard Remendo. Tot i que encara hi havia lleixes per emplenar i que l’establiment, pròpiament, encara no havia començat la seva feina -naturalment, vendre llibres-, una emoció literària compartida per tots els presents planava, llaminerament, per tot el local. Per tot el local, i per bona part del carrer, ja que es pot dir que, sobre les vuit del vespre, hi havia quasi bé més gent fora que dins. (Per continuar llegint la crònica i per veure fotografies ampliades, cliqueu damunt el títol)

L’èxit de convocatòria avança, segurament, l’èxit d’aquest establiment, impulsat amb il·lusió i respecte, i amb ganes de transmetre lletra impresa -hi ha un llibre per cada moment, va recordar Remendo-, però també amb l’ànim d’acompanyar les activitats culturals que es puguin fer a la ciutat. ‘Volem ser més que una llibreria’, va dir Silvia Muntané, gracienca però, sembla, ja plenament incorporada a la trinxera del badalonisme més actiu. Un esplèndid mural presideix la llibreria. Per cert, que quan hi hagi actes culturals un sistema amb mobles mòbils permet obtenir una sala diàfana amb capacitat per a unes cinquanta persones. Prenem-ne nota!

En la inauguració es van poder moltes cares conegudes a la ciutat. L’àmbit polític hi va ser present (molts membres d’ICV hi eren, tot i que també hi havia gent d’altres partits), i també a nivell institucional, l’acte va ser reconegut amb la presència de l’alcaldessa Maite Arqué i el regidor de Cultura, Josep Duran.

Si voleu contactar amb la llibreria, podeu fer-ho a saltamarti@saltamarti.com.

Informació ampliada al web d’Òmnium Cultural de Badalona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any