Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  23.02.2004  11:47

Josep M. Loperena guanya el IV Joaquim Amat-Piniella amb 'La casa del fanalet vermell'

El convoca Òmnium Cultural del Bages i l'editorial Columna

Men?ame
 

Òmnium Cultural del Bages i l'editorial Columna convoquen, des de fa quatre anys, el Premi Joaquim Amat-Piniella de novel·la, al qual s'hi presenten narracions basades en els grans moviments socials de l'edat contemporània. Josep M. Loperena n'ha estat el guanyador amb la novel·la 'La casa del fanalet vermell', una història ambientada a Barcelona l'any 1951. Elvira arriba a Barcelona i es troba una ciutat aliena, freda, agitada socialment. Ací coneix el Dionís, un jove militant comunista que prepara la vaga de tramvies que havia de trasbalsar la vida barcelonina. Entre tots dos sorgeix una història d'amor que avança paral·lelament als esdeveniments socials i polítics. Josep M. Loperena va néixer a Alguaire l'any 1938. És escriptor i advocat. En aquesta darrera faceta ha destacat per la defensa dels drets civils en processos com el del cas La Torna (en defensa dels Joglars), el de l'assalt a la caserna de Berga o el cas de Lluís Llach contra Felipe González per l'incompliment del compromís electoral sobre l'OTAN. Com a escriptor ha fet llibres de dret i assaig sobre teatre, amb col·laboracions en diversos mitjans de comunicació. Aquesta és la seva primera novel·la, que sortirà a la venda cap a mitjan mes de març.
El jurat de l'edició d'enguany estava format per Joan Badia, Jaume Clarà, Andreu Claret, Estel Pujol i Josep Maria Solé Sabaté.
! Publicada el 23 de febrer