Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  23.01.2004  05:51

Catalunya-nord : s'han presentat els candidats i candidates de la llista Catalano-Occitana per les regionals.

Men?ame
 

Ahir (dijous) al matí, es va presentar la llista catalano-occitana per les pròximes eleccions regionals. La llista va encapçalada per l'occità Christian Lacroix, editor de Nimes i es diu “Languedoc-Catalogne 2004”.
Per la part catalana destaquem l’aliança, encapçalada pel tandem Gregoire/Roure, i formada pels partits Esquerra Republicana de Catalunya-nord (4) i Unitat Catalana (amb 4 candidat(e)s) amb a més a més 4 candidats de la “societat civil”.
Ambdós partits han anunciats noms i cognoms (no definitius) però diuen que no es descarta, encara, alguna sorpresa.

La batllessa de Salses, que recentment es va afiliar a ERC, condueix la llista al departament, la segueix en Jaume Roure, president d'Unitat i també adjunt al batlle de Perpinyà, que farà de portaveu.
Per part occitana el Partit Occità, el Partit Nacionalista Occità i el Partit País Nostre, són els partits que encapçalen aquesta llista Regionalista i autonomista amb presència destacada d'organitzacions de defensa dels interessos locals i professionals.
Entre els objectius estan : aconseguir una Regió descentralitzada i també, per part catalana, es farà una defensa de la cultura i la llengua; també demanen un estatut interterritorial (noció europea que podria permetre una organització “regional” transfronterera amb administracions comunes).
La presentació a la premsa s'ha fet en gran part en francès tot i precisant que era l'excepció i que la campanya electoral seria, d'ara endavant, totalment bilinga.