Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  22.12.2003  10:44

Ernest Maragall és el secretari del nou govern

Men?ame
 

Els membres del nou govern han pres possessió del càrrec avui al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat i ja han tingut la primera reunió. El nou conseller en cap, Josep Lluís Carod-Rovira, ha explicat que Ernest Maragall seria el secretari del govern català. Ernest Maragall va formar part, amb José Montilla, de la comissió negociadora postelectoral. Carod també ha explicat que dimecres, en una altra reunió, es farien públics els noms dels secretaris generals de les conselleries, i que dilluns, dia 29, el govern es tornaria a reunir per parlar de l'estructura interna de cada departament. Maragall, després de demanar a tots els consellers responsabilitat en el càrrec, ha dit que el nou executiu catalanista i d'esquerres volia ser el govern de tothom.

Els membres del nou govern, anunciats oficialment dissabte, han pres possessió del càrrec avui a migdia al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. A l'acte, presidit per Pasqual Maragall que l'ha tancat amb un parlament, i en presència del president del president del Parlament català, Ernest Benach (ERC), tots els setze consellers han promès el càrrec. Entre els nous consellers hi ha tres alcaldes, que deixaran de ser-ho: Montserrat Tura (PSC), de Mollet, Antoni Siurana (PSC), de Lleida, i Joan Carretero (ERC), de Puigcerdà.
Els nous consellers de la Generalitat són: conseller en cap: Josep-Lluís Carod-Rovira (ERC); conseller de Relacions Institucionals i Participació: Joan Saura Laporta (ICV-EA); conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca: Antoni Siurana i Saragossa (PSC-CpC); consellera de Benestar Social i Família: Anna Simó i Castelló (ERC); consellera de Cultura: Caterina Mieras i Barceló (PSC-CpC); conseller d'Economia i Finances: Antoni Castells i Oliveres (PSC-CpC); conseller d'Ensenyament: Josep Bargalló i Valls (ERC); conseller de Governació: Joan Carretero i Grau (ERC); conseller de Treball i Indústria: Josep M. Rañé i Blasco (PSC-CpC); conseller de Comerç, Consum i Turisme: Pere Esteve i Abad (Catalunya 2003-ERC); consellera d'Interior: Montserrat Tura i Camafreita (PSC-CpC); conseller de Justícia: Josep M. Vallès i Casadevall (PSC-CpC) de Ciutadans pel Canvi; conseller de Medi Ambient i Habitatge: Salvador Milà i Solsona (ICV-EA); conseller de Política Territorial i Obres Públiques: Joaquim Nadal i Farreras, que també serà el portaveu del nou govern (PSC-CpC>); consellera de Sanitat i Seguretat Social: Marina Geli i Fàbrega (PSC-CpC); conseller d'Universitats, Investigació i Societat de la Informació: Carles Solà i Ferrando (independent).

Men?ame