Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  22.12.2003  11:46

Les fundacions Espai Guinovart i Lo Pardal editen el llibre 'Agramunt'

Inclou textos de Guillem Viladot i il·lustracions de Josep Guinovart

Men?ame
 

Les fundacions Espai Guinovart i Lo Pardal han editat el llibre-carpeta 'Agramunt'. És una edició de gran format, de la qual només se n'editaran un centenar d'exemplars, numerats i signats, i destinat principalment a col·leccionistes. Els textos del poeta Guillem Viladot que s'han inclòs en aquesta obra formen part del llibre 'Temps d'estrena', la primera narració publicada per l'autor i editada a Barcelona l'any 1952. La resta, són relats breus de caràcter autobiogràfic que va anar escrivint al llarg de la seva trajectòria. A més a més, el volum duu unes quantes il·lustracions de l'artista Josep Guinovart escollides de les que va fer al setmanari La Revista i que són records de les vivències de l'adolescència de l'artista durant la dècada dels cinquanta.
L'edició d'aquest volum amb textos de Viladot coincideix amb el quart aniversari del poeta lleitadà. Per bé que més conegut com a conreador de poesia, també va abastar altres manifestacions artístiques, tant literàries com plàstiques, sempre qüestionant les convencions literàries, la qual cosa el va dur a esborrar les fronteres entre gèneres. Entre les seves obres cal destacar les novel·les 'La cendra' (1970), 'L'amo' (1980), 'Memorial de Na Nona' (1983) i 'Autobiografia de Déu' (1998). L'any 2000 es va crear la Fundació Lo Pardal, que té aplega bona part dels seus poemes-objecte i que té com a objectiu de vetllar el llegat literari de Viladot.
! Publicada el 22/12