Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  20.12.2003  19:00

L'Obra Cultural Balear celebra la Nit de la Cultura

Enguany, la gala se celebra a Alcúdia

Men?ame
 

L'Auditori d'Alcúdia (a l'illa de Mallorca) es vesteix de gala aquest vespre, arran de la festa del lliurament dels Premis 31 de Desembre, que des de fa disset anys promou l'Obra Cultural Balear. Enguany, l'acte presenta com a teló la consecució del PP de la presidència del govern i les mesures contra la llengua que ha engegat. Segons el programa, és previst que se centri en tres aspectes: el tancament de l'Any Borja Moll, el començament del cicle 'Joan Alcover, 150 anys', i la cohesió social, lingüística i cultural de la tota la població, de dret i de fet, de l'illa, sigui nativa, sigui forastera. Durant la gala es lliuren els premis 31 de Desembre, atorgats a actuacions que afavoreixen l'ús del català. El Premi Josep Maria Llompart l'ha obtingut Maria Pilar Perea Sabater, per la seva recerca sobre l'obra dels filòlegs Antoni Maria Alcover i Francesc de Borja Moll. La Corporació Catalana de Ràdio i Televisió ha obtingut el Premi Gabriel Alomar, per la seva tasca de difusió de la llengua a les Balears. El Francesc de Borja Moll se l'ha endut Produccions Blau,un segell discogràfic mallorquí que ha promocionat autors locals. I el Premi Emili Darder ha estat per al material didàctic 'Llança-t'hi, a parlar en català!', elaborat per Francesca Cabot i Antònia Santandreu, i que proposa aprendre català a persones adultes nouvingudes a les Illes.
Coincidint amb la cloenda de l'Any Moll s'interpretarà la peça 'Dura tamen molli saxa cavantur aqua' ('I tanmateix l'aigua blana acaba foradant les dures roques'), preparada especialment per a aquest esdeveniment. El cicle 'Joan Alcover, 150 anys' es fa arran del cent cinquantè aniversari del seu naixement. Durant la nit es presentarà 'El mirall d'una generació. Joan Alcover (1854-2004)' i es llegiran versos seus.
La vetllada es completarà amb un seguit d'actuacions musicals, entre les quals un homenatge a Jacques Brel amb motiu del vint-i-cinquè aniversari del seu traspàs, el recital del cantant Joan Bibiloni i del grup de música popular S'Estol des Picot.

Men?ame