Zatoichi la gran guanyadora del Sitges 2003.

  • Aquest matí s'han conegut els premis.

VilaWeb
Redacció
06.12.2003 - 13:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest matí, la web oficial del Festival ha donat a conèixer els premis. El resultat, com sempre, ha estat molt repartit i, films, que al nostre criteri han estat de bona qualitat no s’han endut cap premi o premis de poca importancia (per exemple, Le Temps du Loup que ha guanyat el premi al Millor Guió quan mereixia, repeteixo, segons el nostre criteri, quelcom més).

Les guanyadores són com a millor film, Zatoichi de Kitano, un director que any rera any guanya adeptes al Festival. Aquesta pel·lícula també s’ha endut el Premi de Votació Popular (lògic, l’Auditori, ahir a la nit, estaba ple a reventar). La millor direcció ha estat per Alexandre Aja per Haute Tension, un film que a l’equip de Vilaweb Sitges ens va semblar que el director prenia el pèl al públic amb un desenvolupament i final totalment incomprensible. Aquest film també s’ha endut el premi Méliès d’Argent.

Els efectes visuals han anat a parar al mateix film, Haute Tension quan, per ejemple, i sempre, al nostre criteri, Dragonhead eren molt millors, especialment la representació dels espais devastats pel cataclisme universal.

Coindicim, però amb els premis de Millor Banda Sonora (Zatoichi) o Fotografia (The Tesseract).

La primera conclusió que treiem és que la victòria de films asiàtics és lògica en un Festival que, només en la secció oficial Fantàstic s’han projectat uns 9 films d’aquests països. Fet que no acabem d’entendre quan el Festival ja disposa d’una secció, Orient Express, per aquest tipus de pel·lícules. Amb això no volem dir que no hi hagi d’haver films asiàtics en la secció Oficial. Evidentment que si, però és de sentit comú que n’hi hagi tants? Fins a quin punt això perjudica al propi Festival.

Teniu el veredicte del Jurat en la web oficial del Festival, clicant

aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any