Ripollet Natura exposa ‘L’herbari Braut’

  • L’exposició, que es podrà veure fins el 16 de novembre al Centre Cultural, està formada per un recull d’espècies recol·lectades a Ripollet per Encarnación Braut.

VilaWeb
Redacció
12.11.2003 - 18:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’any 1930 la ripolletenca Encarnación Braut va començar a realitzar un herbari com a pràctiques de botànica d’un curs de magisteri, recollia les espècies a la Font de Petricó de Ripollet (actual parc de Can Tiana), a més d’altres poblacions com Olot o Amposta. A l’exposició trobem 60 de les 130 espècies que formen l’herbari del qual s’ha intentat mantenir l’encant dels elements antics, però a la vegada s’ha incrementat el seu valor divulgatiu i pedagògic amb més informació.

El 1995 la seva filla, Nuria Brull, va oferir l’herbari a Ripollet Natura ja que “sabíem que aquella carpeta era una joia”, la Núria va voler agrair a Ripollet Natura l’interès que va mostrar pel treball de la seva mare. L’Eloi Isern va destacar que a l’obrir la carpeta “les olors i els sentiments que ens va transmetre ens van fer entendre el que teníem davant”. Des d’aleshores s’ha treballat per tal de poder exposar-ho, el 1999 es va aconseguir per primera vegada a l’interior de la casa de Can Canut. Actualment l’exposició es troba de manera permanent a la Casa Natura però per tal de permetre que més gent pugui visitar-la es va creure convenient traslladar-la per una setmana al Centre Cultural. Segons l’Eloi l’exposició parla de moltes coses i permetrà donar a conèixer la flora de Ripollet, objectiu de la Casa Natura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any