Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  26.10.2003  10:53

Toni Cucarella s'endú l'Andròmina de narrativa

Joan Garcia i Antoni Vives es reparteixen el Joan Fuster d'assaig

Men?ame
 

Dissabte a la nit es va proclamar, a València, el veredicte dels guanyadors dels Premis Octubre. El Premi d’Assaig Joan Fuster, dotat amb 6.000 euros, l'han obtingut Joan Garcia i Antoni Vives, per 'Ficcions còmplices: un estudi sobre la filosofia dels coldwarriors' i 'El nacionalisme que ve', respectivament. L'obra de Joan Garcia (Lleida, 1961, professor de filosofia de la Universitat Ramon Llull i guanyador del premi Ernest Lluch 2002) és una reflexió sobre el totalitarisme sorgit del final de la guerra freda i dels atemptats de l’11 de setembre de 2001. La d'Antoni Vives (Barcelona, 1965, secretari del govern català i un dels principals referents dels sectors joves de Convergència i Unió) reflexiona sobre la tasca que ha d’assumir el pensament nacionalista català contemporani i proposa tres vies estratègiques per a avançar en els objectius de 'llibertat i articulació dels Països Catalans'.
El Premi de Narrativa Andròmina, dotat amb 12.000 euros, s'ha adjudicat a Toni Cucarella (Xàtiva, 1959) per la novel·la 'Quina lenta agonia, la dels ametllers perduts', història, ambientada en un barri humil i perifèric de la capital de la Costera, d’un personatge (en Joan) que recorda la cultura popular i l’imaginari col·lectiu perdut en aquesta nova religió del tecnicisme.
El Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés, dotat amb 3.000 euros, s'ha repartit entre Joan Serra, d'Eivissa, per 'Convocat silenci', i Patrick Gifreu, de Perpinyà, per 'La seda d'un so', dues obres de poesia en prosa, que, tal com han assenyalat els membres del jurat, conjuguen reflexió i capacitat d’emocionar.
El Premi de Teatre, també dotat amb 3.000 euros, que es convocava per primera volta, se l'ha endut Joan Solana per l'obra 'Les ombres del futur'. Solana és autor de 'Edith i Sarah' (teatre) o 'El negre de Banyoles: crònica d’una polèmica internacional' (narrativa).
VilaWeb i el setmanari El Temps han mantingut un canal temàtic especial, durant la celebració de la Setmana els Octubre.
! Publicada el 27/10