El setmanari ‘El Temps’ arriba als 1.000 números i entra a internet a través de VilaWeb.

VilaWeb
Redacció
20.10.2003 - 19:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

La revista setmanal “El Temps”, que acaba d’arribar als 1.000 números, ha publicat per a commemorar-ho una selecció de 131 entrevistes fetes des del 1984, any de la seua fundació. El seu editor, Eliseu Climent, ha explicat també que la publicació integrarà els seus continguts també a internet a través de VilaWeb mitjançant un acord entre Edicions del País Valencià i el diari electrònic -que també dedicarà un canal d’informació als Premis Octubre.

La seu del Foment d’Arts Decoratives (FAD) ha acollit l’acte commemoratiu, amb les intervencions del president de la Generalitat, Jordi Pujol; l’editor de la publicació, Eliseu Climent; la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Montserrat Minobis; el president del FC Barcelona, Joan Laporta, i el dissenyador Claret Serrahima en representació del FAD.

Climent ha explicat que la revista afegeix ara a les seues redaccions de València, Barcelona i Palma la de Perpinyà, encara que només té de moment una persona. A més, s’inicia la publicació d’un col·leccionable sobre la història de la dona als Països Catalans, dirigida per la historiadora Mary Nash.

El també promotor cultural valencià també ha destacat que d’ací a un any aproximadament es preveu obrir a València un centre cultural promogut per l’Institut Joan Fuster, que presideix l’exrector de la UAB, Carles Solà. Segons ha explicat, només falta el permís municipal, que “sembla que no tindrà problemes”. Es tracta d’un edifici d’aproximadament 3.400 metres quadrats, al centre de la ciutat i que va albergar els antics magatzems El Segle.

El president de la Generalitat ha lloat la tasca de Climent per la cultura catalana en general i pel setmanari “El Temps” en particular i ha destacat també l’esforç dels qui van traure la revista al costat de l’editor valencià, com ara Ferran Torrent, Vicent Partal, Assumpció Maresme i Vicent Sanchis. Així mateix, ha evocat la seua relació amb Climent i el país Valencià.

Eliseu Climent ha explicat que la tirada de la revista va de 17.000 a 20.000 exemplars, la venda de la qual es divideix entre Catalunya (55 per cent aproximadament), València (40 per cent aproximadament) i les Balears.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any