El metro lleuger de Trinitat Nova-Can Cuiàs fa un viatge de prova

VilaWeb
Redacció
08.10.2003 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una delegació municipal de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, encapçalada per l’alcalde en funcions, Alfonso Romo, en absència de Cesar Arrizabalaga, va participar ahir en un viatge de prova amb el metro lleuger que va de Trinitat Nova a Can Cuiàs. La visita va comptar amb la presència del conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Felip Puig. A l’acte també van assistir representants de diverses associacions de veïns de Nou Barris i la de Can Cuiàs representada pel seu vicepresident, Joaquín Cabezudo.

Els treballs han entrat en la recta final i la Generalitat preveu que es pugui inaugurar durant aquest últim trimestre. El pressupost global puja a 48 milions d’euros, aportats pel govern autonòmic, el govern central i els Fons Feder de la Unió Europea. La nova línia 11 de metro compta amb cinc estacions: Trinitat Nova, Casa de l’Aigua, Torre Baró, Ciutat Meridiana i Can Cuiàs. El tram serà cobert per tres trens –dos en servei i un en reserva- amb estacions de via única, menys la de Torre Baró-Vallbona, on hi haurà l’encreuament de vies, i Can Cuiàs, per poder estacionar els trens. Els combois tindran una freqüència de pas de 5 minuts i mig i circularan a 30 quilòmetres per hora. Transports Metropolitans, que explotarà la línia, preveu que sigui utilitzada per 6.000 usuaris al dia. L’estació de metro de Can Cuiàs té dos ascensors, per facilitar l’accés de les persones amb disminució física, i un tram d’escales mecàniques.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Felip Puig, s’ha mostrat satisfet per l’obra i per comprovar l’alegria dels veïns de Can Cuiàs que poden així estar millor connectats amb Barcelona.

Aquesta mateixa satisfacció és la que ha expressat el vicepresident de l’AV de Can Cuiàs, Joaquín Cabezudo, que ha qualificat el nou transport com un avanç per al barri. El regidor d’Urbanisme, Alfonso Romo, ha comentat que a l’exterior de l’estació de metro de Can Cuiàs, es construirà un pàrquing dissuasori amb capacitat per 150 vehicles. El projecte l’ha dissenyat l’oficina tècnica municipal però serà finançat per la Generalitat.

La línia 11 o metro lleuger de Trinitat Nova a Can Cuiàs és la primera línia totalment automatitzada, que disposa dels últims avanços tecnològics i un sistema informatitzat de control remot per permetre que els combois funcionin sense conductor.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any