(04/10) L’empresa insta a Dénia a comprar l’arbre ‘pota d’elefant’

VilaWeb
Redacció
03.10.2003 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els responsables de l’empresa Natar, culpable, segons l’Ajuntament de Dénia, de trasplantar l’arbre mexicà de 300 anys d’antiguitat, ha instat al Consistori a comprar l’exemplar ja que si el volen l’hauran de pagar i el seu preu és de 96.000 euros. Amb estes paraules, el tècnic de la mercantil Natar, Miguel Agulló, va assegurar que l’arbre es va comprar en una propietat privada després d’oferir-li’l al Consistori en dos ocasions.

Així mateix, Agulló va subratllar que l’exemplar estava abandonat en un solar, que ara hi ha requalificat com urbanitzable, i estava replet de malalties però, en canvi, ara està atés i rebrotant en els nostres vivers.

A més, l’advocat de la mercantil, Cayetano Serna, va assegurar ahir a este periòdic que Natar es querellarà contra un funcionari de l’Ajuntament per injúries i calúmnies i per danys en l’honor. Les causes que han portat a l’empresa a presentar esta querella criminal són les següents: una vegada Natar va traslladar l’arbre centenari a Elx, va tindre una oferta de compra per part del Principat de Mònaco i el Consistori va decidir trametre un correu electrònic a França dient que l’arbre havia sigut robat, per la qual cosa es va desestimar la compra per part del Principat. A més, subratlla que els delictes que se li imputen a la mercantil són improbables ja que en el moment de la compra de l’arbre, l’exemplar no estava catalogat com bé a protegir.

En este sentit, el regidor de Medi Ambient de Dénia, Toni Roderic, ha assenyalat que la Llei no permet l’expoli del patrimoni històric i natural, i flora i fauna estan protegides, per la qual cosa la mercantil Natar està obligada a respondre davant la justícia i a repondre l’arbre a les condicions anteriors en què s’hi trobava.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any