Els Premis Sitges 2003 reconeixen els mèrits d’artistes, d’historiadors i del folklore local.

VilaWeb
Redacció
27.09.2003 - 00:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Nit de Premis Sitges d’enguany tornarà a tenir un marcat caràcter de reconeixement cap a diversos artistes, historiadors i tradicions locals que, avui dissabte, a partir de les 21:00 hores en els Jardins de la Societat Recreativa El Retiro, podran compartir la vetllada amb el públic assistent.

Els premis d’aquesta edició són la Ploma d’Or, que ha estat concedit a Toni Pañella de Ferrer per la seva trajectòria dins del món de les lletres. L’Ajuntament també ha destinat el Premi Especial 2003 als balls que enguany celebren el 150è aniversari de la primera referència escrita com és el cas dels balls de Bastons, de Diables, dels Cercolets, de les Gitanes, de la Moixiganga i dels Pastorets.

El col·lectiu de periodistes locals, que es reuneix per donar el Premi Trinitat Catasús, ha decidit que el mereixedor d’enguany d’aquest reconeixement sigui el ciclista Joan Antoni Flecha. Aquest esportista sitgetà ha guanyat una etapa del Tour de França en el 2003 i està en una projecció professional molt remarcable dins de l’equip iBanesto.com.

La beca que dóna la família Mirabent Magrans per a estudis de música se l’ha emportat Oroitz Maiz Morea, el Premi de Pintura Sanvisens és per a Enric Domènech i el d’Escultura Pere Jou per a Miquel Pang Ly.

El Grup d’Estudis Sitgetans ha adjudicat el Premi Carbonell i

Gener
a Albert Soler pel seu estudi del cant de les caramelles a Catalunya i a Sitges, mentre que Eric Roqueta s’ha endut el Premi Folklore Sitgetà amb un treball sobre el Ball de la Moixiganga.

Finalment, el Foment de Turisme ha decidit que el Premi Tradició Sitgetana recaigui sobre Mossèn Santiago Casanova per haver contribuït d’una forma decisiva a l’estudi, conservació i divulgació dels goigs tradicionals i del patrimoni arqueològic sitgetà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any