(24/09) El Castell de Forna obre les seues portes després d’un any

  • Les obres restauren les torres i les finestres dels salons

VilaWeb
Redacció
23.09.2003 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Durant el primer cap de setmana del mes d’octubre el castell de Forna tornarà a estar obert al públic després d’un any de durs treballs de rehabilitació. La gran demanda de visitants que des de sempre ha tingut este castell ha portat a l’alcalde de L´Atzúvia i al seu equip de govern a posar solució al mal estat en què es trobava una obra arquitectònica d’origen medieval i que encara es va vore més deteriorada després del terratrémol que fa dos anys va sacsar la comarca i que també va afectar a l’església de la localitat.

En este sentit, Manuel Reig, alcalde de L´Atzúvia, va explicar que des del Consistori portem lluitant prop de 24 anys perquè les administracions se sensibilitzaren amb esta qüestió i restauraren el castell de Forna; ara el projecte s’ha convertit en una realitat. Reig va afirmar que fins que el Ministeri de Cultura no ha pres cartes en l’assumpte era pràcticament impossible la rehabilitació, ja que l’Ajuntament no comptava amb els fons suficients per a realitzar estes obres i per això el castell estava en molt mal estat.

Quan les actuacions finalitzen, el castell de Forna estarà obert de divendres a diumenge, de 9.00 a 13.00 hores al matí i de 15.00 a 18.00 hores a la vesprada. A més, es pretén que en eixe horari hi haja un guia que puga acompanyar als visitants per a explicar tant la història del castell des dels temps dels moriscos fins a l’actualitat com totes les obres de reconstrucció que s’han portat a terme.

Malgrat que encara queda molt de treball per realitzar en l’interior de les instal·lacions del castell, ja s’ha acabat una de les tres fases de què consta el projecte. Així, s’han restaurat ja les dos torres amb què compta esta emblemàtica obra arquitectònica i s’ha construït una teulada de coure per a un dels molts salons del castell. També s’han instal·lat vidres en les finestres del saló i s’ha habilitat una gran terrassa i una zona d’aparcaments per als cotxes. Este primer pas de la restauració ha tingut un cost de 240.404 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any