Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  19.06.2003  21:57

L'ultra Joaquín Rabasco protagonista d'un escàndol financer

Empreses que cobraren de l'ajuntament de Llucmajor ingressaren diners en comptes del líder d'ASI

Men?ame
 

Joaquín Rabasco, president del partit ultra ASI, podria estar implicat en un escàndol financer. Segons informa el Diari de Balears l'Ajuntament de Llucmajor, governat aleshores pel PP i la «Agrupación Social Independiente», hauria pagat a diverses empreses per l'organització d'espectacles musicals celebrats al nucli turístic de s'Arenal. Posteriorment, aquests diners haurien estat ingressats en comptes corrents a nom de Rabasco, exprimer tinent de batle de Llucmajor. Les empreses relacionades amb aquest escàndol serien Tenedi Ambiente SL, Retsar Music i Major Sport SL, totes elles a nom d'una col·laboradora de Rabasco i amb domicili social corresponent a una antiga seu del partit espanyolista. Les sospites sobre Rabasco pels delictes de suborn, prevaricació i finançament irregular haurien portat el jutge del Jutjat d'Instrucció número 6 a iniciar fa més d'un any la investigació sobre el líder ultra. El grup municipal socialista de l'Ajuntament de Llucmajor ja havia presentat una querella criminal el passat 29 d'octubre de 2001 contra Rabasco. En aquesta, es denunciava que Rabasco hauria creat una xarxa d'empreses per tal d'obtenir fons del consistori i així finançar ASI. Val a dir que els moviments de diners realitzats per Rabasco serien semblants a l'operació descoberta en el cas «Túnel de Sóller», amb el fraccionament dels pagaments en xecs inferiors als 3.000 euros (la quantitat mínima per a identificar al preceptor).
Aquest no és el primer escàndol que protagonitzen membres d'ASI. Setmanes abans de les passades eleccions, membres del partit foren identificats per la policia després d'amenaçar i insultar un grup d'immigrants a s'Arenal. Entre el grup d'agressors es trobaven integrants de les llistes d'ASI per Llucmajor i un fill del mateix Rabasco.