Màrius Sampere guanya el Premi Laureà Mela 2003

  • El poemari 'Jerarquies' ha estat l'obra triada pels sis membres del jurat

VilaWeb
Redacció
19.06.2003 - 10:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptor Màrius Sampere ha estat el guanyador del Premi Laureà Mela 2003, que convoca des de fa cinc anys Fundació Grup Cecassa de Mataró. El poemari ‘Jerarquies’ de Sampere ha estat l’obra triada pels membres del jurat de les 201 obres presentades a concurs, la majoria en llengua catalana. El jurat estava format per David Castillo, Luis Alb erto de Cuenca, Emili Suriñach, Isidor Cónsul, Sam Abrams i Carles Duarte, i ha valorar l’originalitat d’un poemari que és molt diferent de la resta de candidats. A més a més, també n’ha destacat el caràcter polièdric, la qual cosa permet de fer-ne diversos nivells de lectura. Màrius Sampere s’endurà un guardó de 12.500 euros, la publicació de l’obra i una obra artística dissenyada per l’artista Ricard Jordà. Enguany hi ha hagut un finalista: l’obra en espanyol ‘Los guerreros de terracota’, de Jaime Alejandre. La cerimònia oficial de lliurament serà el 24 de juliol vinent, tot coincidint amb la celebració de les festes de les Santes.

Màrius Sampere va néixer a Barcelona l’any 1928, però el seu primer llibre de poemes no el va escriure fins al 1968. ‘L’Home i el Límit’, que es va endur el Carles Riba. Des d’aquest moment, l’activitat literària del poeta no s’ha aturat i regularment ha anat presentant noves obres. El resultat són tretze llibres de poemes, el darrer dels quals, ‘Les imminències’, es va endur el Premi de la Crítica 2003 que atorga l’Associació Espanyola de Crítics Literaris a la millor obra poètica en català publicada l’any anterior. Durant la dècada dels noranta i l’actual ha rebut l’elogi unànime de la crítica i del públic per la seva trajectòria.

També podeu consultar la pàgina sobre Sampere del portal de literatura catalana Lletra. L’any passat, el Laureà Mela el va guanyar Miquel Martí i Pol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any