Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  13.06.2003  06:00

L'AELC lliura els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians i el III Memorial Jaume Fuster

Men?ame
 

A mitjà mes d'abril passat, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) va atorgar els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians. Avui es fa el lliurament oficial de guardons, en un acte a Gandia. Recordem que aquests premis inclouen quatre categories. En l'apartat de narrativa el guanyador va ser Vicent Usó, amb la novel·la 'Crònica de la devastació' (editada per 3i4). Pel que fa a la poesia, Salvador Jàfer s'ha endut el premi per 'El desert' (publicat per Editorial 96). En la categoria d'assaig, la màxima distinció ha anat a parar a les mans de Gustau Muñoz per l'obra 'A l'inici del segle. Un dietari de reflexions' (editat també per 3i4). Finalment, la millor obra teatral ha estat 'Abú Magrib', de Manuel Molins (editada per Bromera). A més a més, també s'hi inclou una categoria complementària que valora la tasca que duen a terme entitats que treballen per la difusió de la literatura catalana. En aquesta ocasió, la revista L'Aljamia i el Centre d'Estudis i Investigacions Comarcals Alfons el Vell es reparteixen el guardó. El jurat estava format per Manuel Garcia Grau, Ramon Guillem, Rodolf Sirera, Josep Manuel San Abdon i Eduard J. Verger.
L'AELC també lliura avui el III Memorial Jaume Fuster, que enguany ha anat a parar a mans de l'escriptor Andreu Martín. Aquest guardó, que convoca conjuntament amb l'Ajuntament de Mataró, fa menció al conjunt d'una obra literària i a l'aportació a la literatura de gènere. Víctor Mora i Joaquim Carbó van ser els guanyadors de les edicions anteriors.