Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  05.06.2003  06:00

Arenys Sensefils participa activament a 'La Connexió'

S'ha aconseguit enllaçar el campanar d'Arenys amb el Montseny

Men?ame
 

El campanar de Santa Maria d'Arenys serà un dels punts claus de La Connexió, un projecte que treballen les comunitats sensefils per interconnectar tot Catalunya i demostrar les possibilitats de la tecnologia wifi (802.11b). Un equip de tècnics de les comunitats sensefils de Campins, Barcelona i Arenys de Mar ja han aconseguit fer l'enllaç entre el campanar d'Arenys i el Montseny. La prova també s'ha fet des del cim de Collsacreu un punt que també es previst utilitzar en aquests enllaços.

L'objectiu d'aquestes proves és aconseguir, durant unes hores, una connexió simultània entre algunes xarxes sensefils que ja hi ha funcionant a Catalunya. L'enllaç arenyenc es previst que interconnecti els nodes que funcionen a Arenys de Mar amb el Montseny des d'on la xarxa s'obrirà cap al Far, Collserola i Montserrat. Tota aquesta instal·lació es previst que segueixi funcionant després de La Connexió i mantingui un enllaç estable entre Arenys de Mar i el Montseny. El repetidor de Collsacreu serà un element clau d'aquest enllaç i es previst que des d'aquest punt es doni senyal als municipis de Sant Iscle i Arenys de Munt. Cap a la vessant del Vallès es previst que es doni accés a la xarxa de Campins, aquesta comunitat sensefils l'ha impulsat l'arenyenc Joan Danés.