Manresa recordarà el desaparegut Agustí Soler i Mas

  • Una exposició, un llibre i un petit homenatge per l'Agustí

VilaWeb
Redacció
30.05.2003 - 09:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Agrupació Cultural del Bages va presentar ahir a la tarda la programació d’actes que servirà per retre homenatge al prolífic autor teatral i guionista manresà Agustí Soler i Mas, mort el 7 de novembre passat.

Per recordar-lo, doncs, es farà un acte oficial en el decurs del qual se sol·licitarà a l’Ajuntament de Manresa que posi el nom d’Agustí Soler i Mas a la sala petita del nou teatre Kursaal, com també una exposició sobre la seva persona i l’edició d’un llibre sobre les innocentades que havia escrit per Manresa.

Agustí arribà a escriure un centenar de títols per encàrrec, entre escenificacions de fets o gestes històriques, espectacles musicals, biografies escèniques i sketch de tesi humorística. Quan només tenia disset anys, juntament amb una colla de joves de Manresa decidí restaurar una antiga tradició: La Innocentada, la qual cosa era imprensable en un món franquista com aquell i de forma mig clandestina van portar a terme la primera Innocentada de postguerra, el desembre del 1957.

A Manresa no és l’únic lloc on se li ret homenatge ja que a Navarles, indret on vivia desde feia molts anys i on s’havia implicat al 100% en la vida cultural del poble fent també els guions de les obres de teatre de la Festa Major d’Hivern, ja se li va retre homenatge el cap de setmana posterior a la seva mort i el passat 23 de març quan es va recordar una obra seva, “El Pitu de St Benet” al nou auditori del poble que porta el seu nom.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any