Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  28.05.2003  18:54

Antoni Maria Badia i Margarit, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2003

Men?ame
 

El filòleg Antoni Maria Badia i Margarit ha estat el guanyador del XXXV Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, que convoca anualment Òmnium Cultural d'ençà de l'any 1969. Antoni Maria Badia i Margarit ha estat una de les personalitats més destacades en l'àmbit de la lingüística catalana del segle XX. A part de nombrosos estudis lingüístics, és autor de dues gramàtiques molt importants: una publicada l'any 1962, l'altra publicada l'any 1994, que segueixen la filosofia fabriana de normalització de la llengua catalana. Ha estat professor d'universitats europees com ara Munic o París, i fins i tot dels Estats Units, i és rector emèrit de la Universitat de Barcelona. Ha rebut un bon nombre de premis al llarg de la seva dilatada carrera com a investigador i docent, entre els quals cal destacar el de doctor honoris causa de les universitats de Salzburg i Tolosa de Llenguadoc, el premi de la Fundació Jaume I per les seves aportacions científiques al coneixement de les llengües romàniques (1995) i la Medalla d'Or de la ciutat de Barcelona al mèrit científic (1999).
El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, que és un dels guardons més prestigiosos de la cultura catalana, té una dotació de 10.000 euros. A dos quarts de vuit del vespre, al Palau de la Música, comença la cerimònia de lliurament del premi. Recordem que serà la primera volta que Jordi Porta, actual president d'Òmnium, atorgui aquest premi. L'any passat, per aquestes dates, vivia hores tenses a causa d'un procés electoral que es va dilatar durant molts mesos.