XIè Aplec del Mussol, lliurament de premis.

  • 3 de maig, 8 del vespre, la Patronal.

VilaWeb
Redacció
04.05.2003 - 10:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest pont de quatre de dies (pels afortunats humans que el fan), no va restar públic ni participació en aquest lliurament de guardons, a 5 entitats, 3 del nostre poble i 2 de fora d’ell.

Si comencem per les entitats quirzetenques, sens dubte la més rellevant, però no la més antiga, fa molts més de 101 anys, que els forners fan pa, pastes i pastissos, si el nostre país, i el nostre poble no ha de ser diferent, fa molts anys doncs, que els catalans i els quirzetencs, fem pa i llaminadures, on l’ingredient bàsic és la farina, com deia doncs la més rellevant, és sens dubte la Coral Il.lustració Artística de Sant Quirze, Maria Lourdes Espinal, actual presidenta i Francesc Escolà, darrer president, van pujar a rebre aquest mussol lliurat per l’Ajuntament i personalment pel seu alcalde Sebastià Ruiz, un mussol, fet per l’artista local Tom Carr.

El Gremi de forners i pastissers, com bé deia en Manuel Sabés, president de l’Ateneu, entitat que organitza des de fa onze anys aquest aplec, ha endolçat, durant aquests darrers anys, el nostre aplec, amb els seus mussols de pastisseria, llàstima que el que signa no en pugui menjar, per una al.lèrgia a la fruita seca, mitja nou, em pot dur a urgències. Enric Truñó, vice-president de l’Ateneu va fer el lliurament de la placa.

Aquest Portal, el de Sant Quirze, té un nom, i aquest és “El Mussol Espavilat”, fa dos anys, en Jaume i jo, vam pensar que ens calia al poble, un Portal a Internet, on tothom que entrés conegués, les nostres entitats, les nostres festes, les nostres inquietuds, els nostres problemes, que també n’hi ha; en Jaume, quirzetenc d’adopció però vocacional, als dotze o tretze anys de viure aquí, amb el resguard de la serra de Galliners, coneixia a tothom, des dels jardiners de parcs i jardins, a l’alcalde, passant pel “Ciscu” de la coral, o l’Emili, jutge de pau, o en Josep Tarragó, o en Jaume Cases; el seu coneixement del poble i de la gent del poble, em va posar al dia, d’una realitat que jo feia només uns mesos desconeixia, la vida social, el batec, del nostre poble, Sant Quirze del Vallès. Aquest Portal va rebre ahir el premi Mussolada-2002, gràcies molt sincerament als membres de l’Ateneu, en nom meu i en el d’en Jaume, sens dubte ahir hagués estat un dels dies més feliços de la seva ”vida”, com ho ha estat de la meva. Jesús Castaño em va lliurar la placa commemorativa.

Segueix…

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any