La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus obre les portes

VilaWeb
Redacció
20.04.2003 - 15:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

20/04/03- Reus tindrà, per fi, biblioteca municipal. L’alcalde de Reus, Lluís M. Pérez, i el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, inauguraran el pròxim dimarts, 22 d’abril, a les 12:30h, la Biblioteca Central Xavier Amorós, a l’edifici de l’antic escorxador municipal.

La Biblioteca Central Xavier Amorós s’allotja a l’edifici de l’antic escorxador, que s’ha adequat, conservant i restaurant els espais més significatius. La intervenció permet a la ciutat recuperar una mostra de l’arquitectura industrial de finals del segle XIX, que incorpora elements modernistes. L’edifici de l’antic escorxador data del 1889 i és obra dels arquitectes Pere Caselles i Francesc Borràs. La construcció de la biblioteca ha tingut un cost de 3 milions d’euros que han finançat a parts iguals l’Ajuntament de Reus i la Generalitat.

La Biblioteca Central Xavier Amorós respon a un nou model de biblioteca pública que té com a objectiu donar accés als ciutadans i ciutadanes a la cultura, al coneixement i a la informació. També coordinarà l’activitat de les biblioteques que integren la xarxa de biblioteques públiques de Reus.

———-
+ Més informació: Web en construcció de la Biblioteca de Reus

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any