L’atac contra els periodistes a Bagdad suscita dures reaccions en contra

VilaWeb
Redacció
08.04.2003 - 23:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’atac que ahir va menar l’exèrcit dels Estats Units de primer contra les seus de dues televisions àrabs de Bagdad i després contra l’Hotel Palestina, on hi ha la majoria de corresposals estrangers, ha desencadenat a Europa una gran indignació. Sobretot quan els militars americans van declarar que l’hotel era un objectiu militar bo i exigint als periodistes que abandonessin la ciutat. L’atac va matar tres periodistes, un de Reuters, un de Telecinco i un d’al-Jazira

Ambm això l’organització internacional Reporters Sans Frontières ha canviat la pàgina web, que ara és un mapa de l’Irac amb tots els periodistes morts i desapareguts en aquesta guerra. També ha obert una pàgina especial que acusa l’exèrcit dels Estats Units de disparar deliberadament contra la premsa. Amnistia Internacional també ha expressat la seva preocupació pels fets.

Als Estats Units el Poynter Institute, una de les organitzacions periodístiques més conegudes, ha preparat aquest mapa, on es veu on són la majoria dels periodistes que ara mateix hi ha a l’Irac. El mapa és força incomplet quant a periodistes que no van amb les unitats de l’exèrcit americà, però aporta un bon nombre de dades.

Cal recordar, finalment, que ja hi ha enregistrats no pas menys de 911 civils morts, segons càlculs de l’Iraq Body Count.

Enllaços
La Vanguardia: EEUU dispara a la prensa en Bagdad.
El Periódico: Bush no vol testimonis.
Avui: Bagdad viu un altre dia tràgic amb la mort de tres periodistes.
Vieiros: Morre un cámara galego por impacto dun mísil USA.
The Independent: Robert Fisk: Is there some element in the US military that wants to take out journalists?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any