(21/11) Campanya per arreplegar 6.000 mantes per al poble saharui.

VilaWeb
Redacció
20.11.2002 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

foto Canfali Marina AltaL’Associació Comarcal d’Ajuda al Poble Sahrauí de la Marina Alta ha presentat la campanya per arreplegar 6.000 mantes que es destinaran als campaments de refugiats sahrauís. La campanya, que es desenrotllarà durant tot el mes de novembre, consisteix en aportacions econòmiques de 5 euros per tal de sufragar l’adquisició d’este material. La iniciativa solidària respon a les necessitats que dones dels camps de refugiats han fet conéixer a l’associació de la Marina Alta.

El president, Toni Pascual, ha destacat que és tracta d’un projecte molt important per al poble sahrauí, atés que, segons ha assenyalat, les temperatures als campaments durant l’hivern minven fins als 4 o 5 graus sota zero. També ha reconegut que és una empresa molt bonica però al mateix temps molt difícil, degut que s’ha de preparar amb molta urgència el trasllat del material. Per este motiu, ha insistit, la campanya s’ha de dur a terme en el menor temps possible.

La presentació de la campanya ha tingut lloc en el saló de plenaris de l’Ajuntament de Pedreguer, en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Teresa Ballester, la regidora de Serveis Socials, Roser Server, i membres de l’Associació Comarcal d’Ajuda al Poble Sahrauí.

Pasqual ha detallat les fòrmules que existeixen per contribuir en la campanya. A mes de fer un ingrés bancari al compte de Bancaixa nombre 2077 0307 01 3100574322, és pot fer aplegar la quantitat de 5 euros als distintes delegacions locals o a la seu comarcal, ubicada al carrer Gabriel Miró nombre 25, a Pedreguer. A mes, l’associació distribuirà vidrioles en els distints centres escolars i d’ensenyament secundari de la comarca, per tal d’aplegar als estudiants.

A mes, l’associació demanarà la col.laboració dels Ajuntaments de la comarca. En este sentit, l’alcaldessa de Pedreguer ha assenyalat la predisposició de l’Ajuntament que presideix per tal de fer la seua aportació. Tot i això, ha fet esment de l’altre projecte impulsat des de l’Ajuntament, que consisteix en la creació d’un hort al campament d’Amgala, municipi sahrauí agermanat amb Pedreguer.

El president de l’associació ha assenyalat que, en principi, no s’accepten les aportacions de mantes per esta campanya, encara que si alguna persona vol fer-ho pot dirigir-se a la seu comarcal.

ParaL.lelament, divendres està previst a la Plaça de Bous de València un concert solidari per tal d’arreplegar fons que és destinaren a la compra d’arròs per al poble sahrauí. Els grups que intervindran són Bajoketa Rock, Amparanoia, i Folk a Banda.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any