Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  17.11.2002  12:33

Alan Greus s'endú el XIV Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira

Men?ame
 

L'escriptor Alan Greus va aconseguir el XIV Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira amb 'L'hereu', un homenatge a la gent que durant la dècada dels cinquanta i dels seixanta va marxar a treballar a països d'Europa. L'escriptor d'Alginet s'ha endut 15.000 euros. El mallorquó Gabriel Janer Manila ha aconseguit els 9.015 euros del VII Premi de Narrativa Juvenil per l'obra 'Daniel i les bruixes salvatges'. A aquest premi s'hi havia presentat vint-i-cinc originals. El VII Premi de Narrativa Infantil va anar a parar a mans del pedagog d'Osca Llucià Vallés, que va presentar l'obra 'L'illa de les foques'. Finalment, el VIII Premi Europeu de Divulgació Científica va anar a parar a les mans del professor de la Universitat de Barcelona ÒscarVilarroya, per 'L'arrelament de les paraules'. La sorpresa fou que el IV Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta va quedar desert, tot i que hi concorrien nou obres.
Aquests premis són convocats per Edicions Bromera, l'Ajuntament d'Alzira, la Mancomunitat de la Ribera Alta, Bancaixa i la Universitat de València. La dotació econòmica per al premi de novel·la de l'any vinent augmentarà fins a 18.000 euros. En el transcurs de la gala de lliurament, Josep Gregori (editor de Bromera) i Mati Ferrà (presidenta de la Mancomunitat) van criticar la negativa política cultural i lingüística del govern valencià.