El XV Festival de la Poesia se celebrarà dissabte vinent a Parets del Vallès

VilaWeb
Redacció
15.10.2002 - 20:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El XV Festival de la Poesia tindrà lloc el 19 d’octubre, a les 18 h, al Teatre Can Rajoler de Parets, sota l’organització del Niu d’Art de Parets. El conegut rapsode, Ricardo Ardévol, es farà càrrec de la presentació de l’acte, que preveu inicialment el recital de les cinc obres finalistes en la categoria de poesia inèdita: Escuma de febrer, d’Anton Pardo (Barcelona); Vivir al momento, de Mariano Sanz (Bilbao), Temps passats, de Joan Constants (Barcelona); La Torre de Malla, d’Albert Vernet (Barcelona); i Gènesi, de Manuel Sánchez (Vilassar de Mar).

Tot seguit, intervindran els quinze rapsodes finalistes: Anna Baró, de Mollet; Manuel Sánchez, de Vilassar de Mar; Mercè Viladecàs, de Roda de Ter; Joan Reverte, de Sant Cugat; Joaquima Guasch, de Parets; Josep Bover, de Granollers; Amancio Rodríguez, de Barcelona; Joan Burriel, de Barcelona; Ramon Mariscal, de Parets; Maria del Carmen Ramilo, d’Olot; Joan Navarro, de Parets; Juana M. Beuter, de Barcelona; Lleonard del Rio, d’Igualada; Carme Capeta, de Barcelona; i Raimon Rafàs, de Barcelona.

Recitaran les peces següents: El plat de fusta (Teodoro Baró), Padrenuestro guatemalteco (Mario Benedetti), El meu colomar (Jacint Verdaguer), Que lástima (León Felipe), Records passats (Joaquima Guasch), La negra (Baloix i Canela), El teatro (Juan de la Prada), Nocturn per acordió (Salvat-Papasseit), New York, New York (Ramon Mariscal), Inventari de poble (Miquel Martí i Pol), La droga me l’ha robat (Joan Navarro), Cuerpo presente( F. García Lorca), La rosa de Versalles (Lleonard del Rio), Poemes d’enamorats (Josep Jimeno), i El duelo (Manuel Murotti)

Un jurat format per persones del món de l’art i de les lletres serà qui dictamini els guanyadors, per als quals s’han establert els següents premis:

Poesia Inèdita: 1r premi de 300 euros, 2n de 200, 3r de 100, 4t de 100 i 5è de 100 euros.

Millor rapsode: 1r premi de 400 euros, 2n de 300 i 3r de 200 euros, a més del premi “Josep Fité” al millor rapsoda local que lliura la Penya Blanc-Blava Parets-Lliçà, amb una dotació de 200 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any