Ha comernçat un nou curs de l’Aula d’Extensió Universitària Gent Gran d’Osona

VilaWeb
Redacció
03.10.2002 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dimecres, 2 d’octubre, s’ha celebrat l’acte oficial d’inauguració de l’Aula d’Extensió Universitària Gent Gran d’Osona, una de les últimes peces de l’engranatge universitari que quedava per posar en funcionament. Ho ha fet en un acte en què hi havia representades autoritats acadèmiques i civils. L’encarregat de pronunciar la conferència inaugural ha estat el Dr. Josep M. Terricabres, catedràtic de Filosofia de la Universitat de Girona, que ha parlat sobre ‘Algunes idees del segle XXI’.

Aquest és el 9è curs que l’Aula inaugura i any rere any veu superades les seves previsions de matrícula. Si fa nou anys començava les activitats amb una vintena d’alumnes, al curs 2002-2003 n’hi ha 509, i algunes persones n’ha quedat fora, a causa de la manca d’espai. Actualment les sessions es realitzen a l’Auditori Marià Vila d’Abadal i la sala annexa ‘Coll i Bardolet’ del Sucre.

L’exit de l’Aula d’Exensió Universitària Gent Gran d’Osona, es basa en l’organització d’una conferència setmanal sobre temàtica diversa, que va des de la Història a la Medicina, passant per la Filosofia, les Ciències, la Literatura, L’Art o els viatges, entre d’altres, impartides per professors reconeguts en cada especialitat. paral.lelament a aquestes sessions l’Aula organitza cursos específics sobre música, informàtica, gimnàstica, taitxi, català, a més de clubs de lectura, els quals s’anira posant en funcionament al llarg de tot el curs. Trimestralment, també organitza sortides de caire cultural d’un dia.

L’Aula d’Extensió Universitària Gent Gran d’Osona pertany a la xarxa AFOPA, que és la xarxa d’aules universitàries per a la gent gran de tot Catalunya. L’únic requisit per apuntar-se a l’Aula és haver complert els seixanta anys. (03-10-02)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any