(18/08) Sagra i la ciutat irlandesa de Kilbrittain firmen l’acta protocol·lària d’agermanament

VilaWeb
Redacció
17.08.2002 - 18:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’objectiu és fomentar l’aprenentatge cultural a través de l’intercanvi de jóvens

La comarca de la Marina Alta compta amb un altre municipi més agermanat. Els màxims responsables de Sagra, en la subcomarca de la Retoría, i la de Kilbrittain, una xicoteta població del comtat de Cork a Irlanda, van firmar el dimarts a la vesprada l’acta de protocol d’agermanament.

La delegació irlandesa composta per 23 persones i la comissió de veïns de Sagra, que han acollit en les seues cases, en règim d’intercanvi als més jóvens, al costat de les autoritats municipals de Sagra, es van reunir en el saló de plens de la Casa Consistorial.

L’alcalde de Sagra, Josep Vicent Mes Estela del PSOE, i el president de Kilbrittain, Liam Rian, van firmar el compromís d’agermanament, basat en l’amistat, cooperació i intercanvi cultural, especialment, entre els més jóvens.

En l’acte també es trobaven presents els altres tres responsables de la població irlandesa, així com la regidor de l’àrea de Cultura i Festes de Sagra, Anabel Ferragut.

La delegació irlandesa va agrair a l’alcalde, corporació i veïns l’estada a Sagra durant deu dies, que ha coincidisc amb les festes patronals que celebra el municipi.

Recentment, el ple de l’Ajuntament de Sagra va aprovar per unanimitat l’agermanament entre Sagra i Kilbrittain.

La Corporació va iniciar els tràmits per a la firma de l’acta d’agermanament i, acollint-se a les subvencions del Servici d’Agermanaments entre ciutats de la comissió de la UE, han sol·licitat una assignació per a esta partida de 3.936 euros (654.895 pessetes), ja que l’agermanament s’acull, com va indicar l’alcalde a la Carta Europea de les Nacions.

Mas va manifestar que en l’agermanament es conjuguen dos objectius bàsics: la unió de dos pobles en el marc europeu i acréixer el coneixement de dos llengües bàsiques del continent, com són l’espanyol i l’anglés, a través de l’intercanvi de jóvens.

La idea de l’agermanament va sorgir des de l’Ajuntament de Sagra, a través d’una ciutadana irlandesa resident en el municipi.

A l’abril del passat any, una delegació de Sagra va visitar el poble i es van produir els primers contactes. Al setembre del passat any, alguns jóvens de Kilbrittain van visitar Sagra i es van quedar en els domicilis del veïnat.

Enguany ha finalitzat el procés de l’agermanament, que esperem siga fructífer i durador, va indicar l’alcalde de Sagra.

El president de la comunitat de Kilbrittain va invitar l’alcalde a firmar la segona part del protocol al juliol del 2003.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any