Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  05.07.2002  19:06

L’Avanç destapa la trama del grup feixista neoblaver ‘Maulets 1707’

Men?ame
 

El periòdic quinzenal L’Avanç ha destapat en el seu darrer número la trama feixista de l’enèsim grupuscle del blaverisme radical. L’Avanç, periòdic independent que ara compleix 3 anys de vida, ha pogut parlar en un arrepentit de ‘Maulets 1707’, que ha assegurat que aquest grup va naixer al si del Grup d’Acció Valencianista (GAV) i de les ‘Joventuts de Lo Rat Penat’. Els líders d’aquest escamot blaver, provenen del món del futbol, concretament de la ‘penya’ Ultra Yomus, coneguda pel seu talant feixista i anticatalanista. Els germans Rochina, autèntics ‘capos’ de l’escamot, han segut reconeguts en infinitat d’actes violents, agressions, intimidacions, coaccions... contra l’esquerra i en especial contra el jovent independentista. Entre les accions habituals d’aquest grup feixista, destaquen les pintades a seu de partits polítics i entitats culturals com ACPV, el trencament dels vidres de la seu del BNV, les intimidacions als membres del Casal Jaume I del barri de Russafa, del qual casualment els germans Rochina son veïns. Però de totes elles sobta escandalosament com en escassos 10 dies assalten 2 vegades el local d’Endavant, calant-li foc i destruint-lo en la segona d’elles. Totes les agressions de ‘Maulets 1707’ han estat reivindicades pels seus membres deixant la signatura del seu grup en cadascuna d’elles.
Per últim ‘L’Avanç’ destaca la impunitat amb la qual actua aquest grupuscle, ja que fins al moment la policia no ha detingut ningú per aquestes agressions. Fins i tot denuncia la complicitat policial, ja que en una de les ocasions que agrediren la seu d’ACPV, la policia els identificà, gastà algunes bromes amb ells i els deixà marxar.